Ova je ukusna pizza prava poslastica za sve ljubitelje delicija od tune
Sastojci
Priprema
Operemo rajčice i narežemo ih na male komadiće. Luk ogulimo, operemo i sitno nasjeckamo. Izvadimo koštice iz zelenih maslina i narežemo ih na kolutove. Mozzarellu narežemo na tanke kriške. Konzervu tune otvorimo i ocijedimo višak ulja.
Stavimo lonac na štednjak u kojem zagrijemo tri žlice ulja. Dodamo rajčicu, polovicu tune iz konzerve, sol i papar. Na srednje jakoj vatri kuhamo otprilike pet minuta, a zatim pustimo da se umak ohladi.
Pećnicu zagrijemo na 220 stupnjeva. Tijesto za pizzu razvučemo do ruba namazanog protvana. Po tijestu ravnomjerno rasporedimo ohlađeni umak, ali pripazimo da ostavimo centimetar praznog ruba. Po umaku rasporedimo kriške mozzarelle. Posipamo sjeckanim lukom, zelenim maslinama i preostalom tunom iz konzerve. Na vrhu rasporedimo crne masline.
Pizzu pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici 15 do 20 minuta. Pečenu pizzu narežemo i poslužimo još toplu.
Savjet
Za pripremu pizze trebat će nam dizano tijesto. Tijesto možemo kupiti ili pripremiti sami. Po želji možemo posuti pizzu i s nekoliko kapara.