Pola šalice mlijeka lagano zagrijati i dodati malo šećera i kvasac, pustiti da se kvasac digne. Za to vrijeme pomiješati sve suhe sastojke; brašno, pahuljuce, sol po volji, zobene i sodu.
Sastojci
0 kom šalica glatkog brašna
0 kom pola šalice kukuruznog brašna
0 kom voda
0 kom pola šalice zobenih sitno mljevenih pahuljica
0 kom suhi kvasac
0 kom soda bikarbona
0 kom ulje
0 kom mlijeko
0 kom jogurt
0 kom šećer
0 kom sol
Priprema
01.
02.
U tu smjesu dodati mlijeko sa kvascem, dvije žlice ulja i razvodnjene dvije do tri žlice jogurta.
03.
Sve fino umijesiti na pobrašnjenoj podlozi i izvaljati u oblik po volji.
04.
U protvan za pečenje staviti papir i prebaciti tijesto, brzim potezima zarezati crtice po volji da fino popuca i premazati uljem.
05.
Peći na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta odnosno dok ne porumeni.
06.
Zatim smanjiti temperaturu na 160°C uz ventilaciju na desetak minuta
07.
Izvaditi i ohladiti u krpi.