Brzi kruh

Brzi kruh

Sastojci

0 kom šalica glatkog brašna
0 kom pola šalice kukuruznog brašna
0 kom voda
0 kom pola šalice zobenih sitno mljevenih pahuljica
0 kom suhi kvasac 
0 kom soda bikarbona
0 kom ulje
0 kom mlijeko
0 kom jogurt
0 kom šećer
0 kom sol

Priprema

01.

Pola šalice mlijeka lagano zagrijati i dodati malo šećera i kvasac, pustiti da se kvasac digne. Za to vrijeme pomiješati sve suhe sastojke; brašno, pahuljuce, sol po volji, zobene i sodu.

02.

U tu smjesu dodati mlijeko sa kvascem, dvije žlice ulja i razvodnjene dvije do tri žlice jogurta.

03.

Sve fino umijesiti na pobrašnjenoj podlozi i izvaljati u oblik po volji.

04.

U protvan za pečenje staviti papir i prebaciti tijesto, brzim potezima zarezati crtice po volji da fino popuca i premazati uljem.

05.

Peći na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta odnosno dok ne porumeni.

06.

Zatim smanjiti temperaturu na 160°C  uz ventilaciju na desetak minuta

07.

Izvaditi i ohladiti u krpi.

žena.hr
12.10.2015.