Brzi kolač sa jabukama

Brzi kolač sa jabukama

Sastojci

0 kom 3 jaja
0 kom 8 žlica šećera
0 kom 4 veće jabuke
0 kom (po želji u tijesto ili jabuke mogu se staviti 2 žlice meda)
0 kom (po želji u tijesto se pored cimeta može staviti i žličica- do dvije kafe ili kakao praha)
0 kom 10 žlica ulja
0 kom 9 žlica mlijeka
0 kom 16 žlica brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom malo cimeta
0 kom malo kokosovog brašna
0 kom po želji može se stavit malo RUM-a

Priprema

01.

Jabuke oguliti i isherendati , potom ostavit po strani. U drugu posutu umutit 3 jaja sa 8 žlica šećera pjenasto sa mikserom (što se duže muti to ljepše tijesto /masa bude), kada se jaja sa šećerom dobro umute, dodat 10 žlica ulja i 9 kašika mlijeka zatim još par minuta miksati. Kada se to dobro izmiksalo dodati rum (po želji), cimet, vanilin šećer, zatim u smjesu dodati prašak za pecivo, i malo kokosovog brašna( ne previše jer u smjesu će doći i brašno, a ko ne želi kokosovog brašna u tijestu nek ga izostavi) i jos jednom dobro izmiksat, zatim na najnižoj brzini miksera u smjesu dodati 16 kašika brašna i mutiti dok se ne dobije gusta smjesa. (Ja sam u smjesu stavila i žlicu meda, jednostavno bude mi bolje). Kada je smješa gotova, naći manji kalup (ne premalen a ne ni prevelik, srednji) malo kalup pomastit uljem i potrusiti kokosovog brašna zatim pola smjese izliti u kalup, i staviti u zagrijanu pećicu na 200°C da se peče oko 10 minuta (dok se ne stvori mala korica da se mogu jabuke staviti na tijesto). U međuvremenu dok se kora peče, u jabuke staviti 2 žlice meda, malo šećera, po želji cimeta i kokosovog brašna (ko voli neka stavi i grožđica) i dobro jabuke promijesati. U ostatak tijesta staviti (ja sam stavila) žličicu kafe i žličicu kakao praha. Provjerimo da li se kora formirala na tijestu koje već pečemo ako jest, izherendane jabuke ravnomijerno raspodijeliti po tijestu i ostatak smješe što je ostao u posudi izliti i sve zajedno još peći oko 20- 25 min (dok ne bude pečena kora-lako se može provjeriti na osnovu čačkalice, ako zabodemo čačkalicu i ostane mase na njoj onda treba kolač da se još peče). Nakon što se kolač ispekao ostaviti ga da se ohladi. Ko voli (kod posluživanja) na kolač može staviti šlag krema, ili tekuće čokolade, ja sam samo po gotovom kolaču potrusila malo kokosovog brašna i malo izribala kuhinjske čokolade...

žena.hr
13.7.2013.