Brzi kolač s breskvama

Brzi kolač s breskvama

Sastojci

1 kg breskvi
2 kom Jaja
1 čaša šećer
1 kom kiselo vrhnje
2 čaše glatkog brašna
0.5 vrećice prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 žlica šećera u prahu

Priprema

01.

Pomiješati šećer i jaja, dodati vrhnje ( ili jogurt ) te na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti

02.

Uliti pripremljenu masu u lim za pečenje koji smo premazali s malo ulja i po ulju posuli brašno.

03.

Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti kriške breskvi ili nekog drugog sezonskog voća.

04.

Nastaviti peči na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač u limu za pečenje posipati šećerom u prahu.

Savjet

Ja smjesu podijelim na dva dijela, prvi pečem 7 min, onda dodam breskve i po njima prelijem ostatak smjese i pečem još 5 min.

žena.hr
28.8.2011.