Pomiješati šećer i jaja, dodati vrhnje ( ili jogurt ) te na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti
Sastojci
1 kg breskvi
2 kom Jaja
1 čaša šećer
1 kom kiselo vrhnje
2 čaše glatkog brašna
0.5 vrećice prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 žlica šećera u prahu
Priprema
01.
02.
Uliti pripremljenu masu u lim za pečenje koji smo premazali s malo ulja i po ulju posuli brašno.
03.
Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti kriške breskvi ili nekog drugog sezonskog voća.
04.
Nastaviti peči na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač u limu za pečenje posipati šećerom u prahu.
Savjet
Ja smjesu podijelim na dva dijela, prvi pečem 7 min, onda dodam breskve i po njima prelijem ostatak smjese i pečem još 5 min.