Luk i češnjak nasjeckati na sitno. Narezati filete piletine na manje komadiće.
Sastojci
0 kom 1 luk
0 kom češnjak prema želji
0 kom vlasac
0 kom bosiljak
0 kom mljevena ljuta crvena paprika
0 kom papar
0 kom šalica riže
0 kom 400 g fileta piletine
0 kom 450 g šampinjona iz konzerve (skraćuje vrijeme kuhanja)
0 kom 1 žlica Vegete
0 kom 3 komada Zdenka čardaš sira
0 kom vrhnje za kuhanje
0 kom curry
0 kom kurkuma
Priprema
01.
02.
Luk staviti na malo ulja te kad dobije boju dodati rižu i sve skupa prodinstati uz neprestano miješanje, zatim dodati piletinu te promiješati i dodati vodu.
03.
Kada sve počne lagano krčkati dodati žlicu Vegete te vlasac i bosiljak i pustiti da se kuha 10-ak minuta te po potrebi dodavati vodu i povremeno promiješati.
04.
Dodati prethodno isprane i ocijeđene šampinjone te pustiti da se kuha još 10 minuta.
05.
Na kraju dodati curry, kurkumu i malo papra te promiješati.
06.
Maknuti s vatre te nadrobiti čardaš sir i promiješati, a zatim preliti vrhnjem za kuhanje po želji i dodati ljutu crvenu papriku. Po želji dodati još malo vlasca te kuhati još 1 - 2 minute i lagano miješati.