Ispecite palačinke na svoj uobičajen i najdraži način pritom pazeći da ne budu pretanke kako ne bi pucale prilikom nadjevanja.
Sastojci
0 kom Sastojci za nadjev:
0 kom 1 svježi sir
0 kom 1 kiselo vrhnje
0 kom 1 jaje
0 kom 1 vanilin šećer/ekstrat vanilije
0 kom 1 limun/ekstrat limuna
0 kom običan ili štaub šećer (po želji)
Priprema
01.
02.
Nakon što ste ispekli palačinke, u posudi žlicom pomiješajte svježi sir, kiselo vrhnje, jaje te vanilin šećer. Izribajte limun i dodajte svu njegovu koricu u smjesu ili ga iscijedite (pazite na količinu). Po želji na kraju dodajte šećer.
03.
Ako je smjesa prerijetka, a palačinke još vruće bolje je da pričekate s nadjevanjem. Ako ste pak napravili smjesu normalne gustoće vaše palačinke su spremne s nadjevanjem. Preostalim nadjevom prelijte palačinke.
04.
Pecite ih 10-tak minuta na 100°C.
05.