Otopiti maslac i čokoladu na pari (mješajte dok ne dobijete glatku smjesu).
Sastojci
0 kom BISKVIT:
0 kom 200 g tamne čokolade (koristim one s više od 80% kakaa)
0 kom ŠLAG:
0 kom 3-4 dl slatkog vrhnja
0 kom ribana čokolada za ukras
0 kom 200 g maslaca (možete staviti i kokosov maslac-jednako je fin biskvit)
0 kom 4 jaja (uvijek stavim veća)
0 kom 2 jušne žlice ekstrakta vanilije
0 kom 250 g šećera u prahu
0 kom 120 g brašna (stavljam glatko ili ono na kojem piše za kolače)
0 kom KREMA:
0 kom 300 g tamne čokolade (60-70% kakaa)
0 kom 3 dl slatkog vrhnja
Priprema
01.
02.
Misksati jaja, šećer u prahu i ekstrakt vanilije-treba dobiti pjenstu smjesu
03.
Po želji ukrasite čokoladnim strugotinama ili mrvicama
04.
U smjesu s jajima dodajte čokoladnu smjesu i dobro promješajte. Nakot toga lagano dodajte brašno.
05.
Zagrijte pećnicu na 160 (ako vam je pećnica slabija onda na 180) i pecite oko 30 min.
06.
Biskvit mora ostati sočan pa pazite da ne prepečete. Ohladite biskvit (ja ga ostavim u kalupu)
07.
KREMA:
08.
Zagrijati slatko vrhnje i preliti ga preko natrgane čokolade i mješati dok smjesa ne postane glatka.
09.
Kremu ohladiti i nasuti preko ohlađenog biskvita
10.
ŠLAG:
11.
istucite šlag od slatkog vrhnja i namažite preko kreme