odstraniti listove, oguliti peteljke i križno zarezati do cvjetova, oprati, staviti u
Sastojci
0 kom 800 g brokula
0 kom kipuću slanu vodu
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 3 žlice octa 1 čajnom žličicom senfa solju, paprom
0 kom 1 žlicu sitno narezanog vlasca, 1 žlicu sitno nasjeckanog peršina, 1 žlicu usitnjenog limunovog matičnjaka, 1 žlicu nasjeckanog estragona, 1 žlicu nasjeckanog bosiljka
Priprema
01.
02.
zakuhati, kuhati 8-10 min, ocijediti.
03.
Za umak vinaigrette
04.
izmiješati sa
05.
dodati
06.
sve dobro umiješati, brokulu poslužiti na velikom pladnju, umak vinaigrette preliti preko brokule i pustiti da umak dobro upije.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb