Brokula s holandez-umakom i začinima

Brokula s holandez-umakom i začinima

Sastojci

0 kom 750 g brokula
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicom maslaca 1 čajnom žlicom šećera 2 l kipuće vode
0 kom 200 g maslaca 4 žumanca 1-2 čajne žlice limunova soka 3 žlice bjelog vina worchester-umak
0 kom 2-3 žlice nasjeckanog peršina 2-3 žlice isjeckanog vlasca 2-3 žlice usitnjenog kopra 1 žlicu usitnjene majčine dušice 2-3 žlice nasjeckanog bosiljka

Priprema

01.

odstraniti listove, peteljke oguliti i križno zarezati do cvjetova, oprati očistiti, protisnuti, staviti zajedno s brokulom i u kuhati 8-10 min, ocijediti, složiti na prethodno zagrijan pladanj 8-10 min

02.

za holandez-umak sa začinima ugrijati u malom loncu

03.

izmiješati u malom kotliću, kotlić staviti u kipuću vodu, smjesu pjenasto tući miješalicom oko 5 minuta; tekući topli maslac miješajući dodavati kap po kap smjesi; miješati dok umak ne postane kremast

04.

umiješati u unak holandez-umak sa začinima posoliti i popapriti poslužiti uz brokule oko 15 min

žena.hr
12.11.2013.