odstraniti listove, peteljke oguliti i križno zarezati do cvjetova, oprati očistiti, protisnuti, staviti zajedno s brokulom i u kuhati 8-10 min, ocijediti, složiti na prethodno zagrijan pladanj 8-10 min
Sastojci
0 kom 750 g brokula
0 kom 1 češanj češnjaka
0 kom 1 žlicom maslaca 1 čajnom žlicom šećera 2 l kipuće vode
0 kom 200 g maslaca 4 žumanca 1-2 čajne žlice limunova soka 3 žlice bjelog vina worchester-umak
0 kom 2-3 žlice nasjeckanog peršina 2-3 žlice isjeckanog vlasca 2-3 žlice usitnjenog kopra 1 žlicu usitnjene majčine dušice 2-3 žlice nasjeckanog bosiljka
Priprema
01.
02.
za holandez-umak sa začinima ugrijati u malom loncu
03.
izmiješati u malom kotliću, kotlić staviti u kipuću vodu, smjesu pjenasto tući miješalicom oko 5 minuta; tekući topli maslac miješajući dodavati kap po kap smjesi; miješati dok umak ne postane kremast
04.
umiješati u unak holandez-umak sa začinima posoliti i popapriti poslužiti uz brokule oko 15 min
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb