Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 300 g šampinjona, narezanih na manje komadiće
0 kom 5 jaja
0 kom 3-4 kriške kruha, natrgane na manje komadiće
0 kom 50 g naribanog parmezana
0 kom 200 g celera, sitno narezanog
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom timijan
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 250 g kuhane puretine
0 kom sol i papar
0 kom 400 ml mlijeka
0 kom 1/2 žličice crvene paprike
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te 5 minuta pržite gljive, celer, luk, timijan i češnjak uz povremeno miješanje.
03.
Dodajte puretinu, sol i papar. Maknite sa vatre i malo ohladite.
04.
U većoj posudi pomiješajte mlijeko, crvenu papriku i jaja. Dodajte povrće i kruh te promiješajte. Prebacite sve u malo namaštenu vatrostalnu posudu za pećnicu.
05.
Posipajte sa parmezanom te pecite oko 60 minuta.