očistiti i sitno narezati;
Sastojci
0 kom 1 glavicu luka
0 kom 3-4 žlice ulja
0 kom začine
0 kom sjeckanim peršinom
0 kom 750 g povrća za juhu (mrkva, poriluk, korabica, grah, cvjetača)
0 kom 2 l vode 6-7 žlica bistre mesne juhe
0 kom 250 g pšeničnog brašna i sol
0 kom 1/4 l vode
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 3 žlice pšeničnog brašna
0 kom 375 g jegulje oguljene i pripremljene za kuhanje
Priprema
01.
02.
zagrijati i na njemu propirjati luk;
03.
te posuti
04.
oko 40 min.
05.
očistiti, oprati, sitno izrezati, dodati luku i zajedno pirjati; dodati
06.
kuhati oko 15 min;
07.
izmiješati;
08.
prokuhati sa
09.
te ulijevati u brašno i miješati dok ne nastane glatko tijesto i ne pojave se mjehuri; pomoću 2 mokre žličice oblikovati male žličnjake;
10.
zagrijati i na njemu popržiti
11.
dok ne postane svijetložuto; uz stalno miješanje ulijevati juhu i paziti da se ne stvore grudice;
12.
oprati, posušiti, izvaditi kosti, narezati na komade i dodati u juhu zajedno sa žličnjacima; kuhati oko 20 min po želji dodati razne
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb