Bremenska juha od jegulje

Bremenska juha od jegulje

Sastojci

0 kom 1 glavicu luka
0 kom 3-4 žlice ulja
0 kom začine
0 kom sjeckanim peršinom
0 kom 750 g povrća za juhu (mrkva, poriluk, korabica, grah, cvjetača)
0 kom 2 l vode 6-7 žlica bistre mesne juhe
0 kom 250 g pšeničnog brašna i sol
0 kom 1/4 l vode
0 kom 2-3 žlice ulja
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 3 žlice pšeničnog brašna
0 kom 375 g jegulje oguljene i pripremljene za kuhanje

Priprema

01.

očistiti i sitno narezati;

02.

zagrijati i na njemu propirjati luk;

03.

te posuti

04.

oko 40 min.

05.

očistiti, oprati, sitno izrezati, dodati luku i zajedno pirjati; dodati

06.

kuhati oko 15 min;

07.

izmiješati;

08.

prokuhati sa

09.

te ulijevati u brašno i miješati dok ne nastane glatko tijesto i ne pojave se mjehuri; pomoću 2 mokre žličice oblikovati male žličnjake;

10.

zagrijati i na njemu popržiti

11.

dok ne postane svijetložuto; uz stalno miješanje ulijevati juhu i paziti da se ne stvore grudice;

12.

oprati, posušiti, izvaditi kosti, narezati na komade i dodati u juhu zajedno sa žličnjacima; kuhati oko 20 min po želji dodati razne

žena.hr
26.7.2013.