Božićni kruh

Božićni kruh

Sastojci

0 kom 13 dag suhih šljiva
0 kom 13 dag smokava
0 kom cimet
0 kom rum
0 kom 22 dan grožđica
0 kom 15dag lješnjaka
0 kom 12 dag brašna(oštrog)
0 kom 5 dag Gustina
0 kom 1 žličica praška za pecivo
0 kom korica limuna i naranče
0 kom 3 jaja
0 kom 1 vanilin šećer

Priprema

01.

Lješnjake grubo nasjeckajte, smokve narežite na kockice, suhe šljive kratko prokuhajte, ocijedite, ohladite i narežite na komadiće. Grožđice namočite u rumu. Jaja pjenasto izmiješajte, dodajte šećer,vanilin šećer, pa još mješajte nekoliko minuta. Zatim dodajte cimet i brašno pomješano s Gustinom i praškom za pecivo, pripremljeno suho voće, ribanu koricu limuna i naranče i polako sve izmješajte. Duguljast kalup (30x11) obložite pergament papirom i napunite pripremljenom smjesom. Odmah stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180-200C oko 70 minuta. Ohlađen kruh narežite na ploške.

žena.hr
26.3.2013.