Za biskvit iliti patišpanju kako se lijepo kaže kod nas umutiti jaja sa šećerom te kada su dobro umućena dodati brašno koje lagano umiješamo žlicom
Sastojci
Priprema
Pripremljenu smjesu izliti u kalup ili lim (ja sam koristila kalup za tortu promjera 28 cm, a može bilo koji oblik ali malo dublji). Peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta
Dobijeni biskvit ohladiti i prerezati na pola
Premazti ga kiselijom marmeladom te prekriti drugom polovicom i politi rumom. Biskvit vratiti u kalup u kojem se pekao.
Sve sastojke za Kremu izmiješati u loncu debljeg dna. Posudu prebaciti na vatru i neprestano miješati dok se fil ne zgusne vodeći računa da ne zagori.
Gotov krem sipati po biskvitu.
Od pripremljenog šećera za šaum, odvojiti 5-6 žlica a ostatak skuhati s vrlo malo vode (oko 1/2 dcl)
Za šaum umutiti snijeg, prebaciti lonac iznad pare pa mu polako dodavati onih 5-6 žlica šećera i na kraju kada se šećer istopio dodavati (opet polako) onaj ukuhani šećer. Mutiti još malo, da se sve dobro poveže, skinuti s vatre pa dodati 1 žlicu ruma.
Sve sipati preko krema, izravnati i staviti u toplu pećnicu (160°C) da se suši (nekih 15 minuta) i uhvati tanka korica.
Ohladiti i služiti