Šećer, margarin i vrhnje otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati da provri. Kada provri dodati kokos brašno i sve sjediniti.
Sastojci
0 kom 1dc slatkog vrhnja (ili mlijeka)
0 kom 250 g margarina s aromom slatkog vrhnja
0 kom 300 g šećera
0 kom 250 g kokos brašna
0 kom glazura:
0 kom 300 g čokolade za kuhanje
0 kom 80 g margarina
Priprema
01.
02.
Manjem plehu (20x40) dno obložiti papirom za pečenje pa smijesu preliti i izravnati...može i rukama :) i ostaviti u friđu cca 2 sata da se stegne.
03.
Dasku obložiti drugim papirom da se ne lijepi, nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa ga prevrnuti na podlogu. Skinuti papir sa kolača i sječi na ploškice (čokoladice) ili minjone i vratiti u frižider dok se sprema glazura.
04.
Za glazuru otopiti na srednjoj temperaturi čokoladu i margarin.
05.
Umakati ploškice sa vilicom u glazuru i ostaviti da se suše, ako treba ponoviti umakanje.
06.
Full jednostavna verzija....cijeli kolač se prelije glazurom dok je još topli i rezati ga kad se stegne, najbolje preko noći.
07.
Dobar tek!
08.
...evo i mojih u izradi...