Sitno iskosaj crveni luk, pa ga propirjaj na maslinovom ulju. Kad postane staklast dodaj sitno kosani češnjak, malo pirjaj, pa na to stavi meso narezano na krupnije kocke (ili ako su rebra svako rebro posebno izrezati). Dodaj mu malo vegete. Promiješaj i pusti da se malo pirja u vlastitom soku, pa zatim dodaj glavicu zelja prerezanu na 4 dijela, glavicu kelja prerezanu na 4 dijela, očišćenu i na kolutove narezanu mrkvu, malo mahuna, malo graška. Sve malo posoli i dodaj žlicu vegete. Zalij vodom toliko da je povrće potopljeno. Dodaj žlicu ili dvije koncentrata rajčice otopljenih u malo vode i dobro protresi. Poklopi i kuhaj u pari oko 2 h, odnosno dok meso ne bude mekano. Zatim otvori i po vrhu stavi šnite oguljenog i samo na pola prerezanog krumpira. Ponovno poklopi i pusti da se kuha na laganoj vatri dok se krumpir ne skuha. Povremeno protresi posudu.
Sastojci
0 kom 1 kg svinjetine od buta ili svinjskih rebara
0 kom 1 kg junetine od buta
0 kom koncentrat rajčice
0 kom sol, vegeta
0 kom 5 glavica crvenog luka
0 kom 2-3 režnja češnjaka
0 kom mala glavica zelja
0 kom mala glavica kelja
0 kom malo mahuna
0 kom malo mrkve
0 kom malo graška
0 kom oko 1 kg krumpira
Priprema
01.
02.
Ako se "lonac" kuha u pretis loncu, vrijeme kuhanja je upola smanjeno.
03.
Po želji, ukoliko je potrebno dosoliti.