Biskvit:u posebnoj zdjeli napravit čvrst snijeg sa polovinom ukupnog šećera koji je potreban za biskvit. kada smo napravili snijeg,uzmemo drugu zdjelu u kojoj se nalaze žumanjci. njih također izmiksamo sa preostalom polovicom šećera a zatim naizmjence dodajemo brašno (u koje smo dobro izmješai prašak za pecivo (1/2)) i snijeg. kada sve to zajedno dobro izmiksamo izlijemo u pripremljen protvanj (podmazan s margarinom ili mašću i posipan brašnom). kada je pečeno protvanj staviti na hladne pločice kako bi se biskvit odljepio od protvanja.

Sastojci
0 kom biskvit:
0 kom 5 jaja
0 kom 3žlice brašna
0 kom 3/4 l zavrelog mlijeka
0 kom šaum:
0 kom 20dkg šećera
0 kom 3 žlice vode
0 kom 5bjelanjaka( koji su ostali od jaja za kremu)
0 kom 5žlica šećera(na vrh)
0 kom 5žlica brašna(ne na vrh)
0 kom limunova korica po želji
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom margarin i brašno za protvan
0 kom krema:
0 kom 5 žutanjaka
0 kom 5žlice šećera
Priprema
01.
02.
Krema:5 zutanjaka,5 zlica secera i 3 zlice brasna dobro izmutiti u jednoj posudi i zatim 3/4l zavrelog mlijeka ulijati u tu zdjelu i malo izmiksati pa onda sve zajedno staviti u rajnglu gdje se kuhalo mlijeko i kuhat na laganoj vatri mjesajuci. Kada je kuhano staviti hladiti.
03.
Šam: 20 dkg secera i 3 zlice vode staviti kuhati i kada.je dosta kuhano ulij u tvrdi snijeg od 5 bjelanjaka koja su ostala od jaja za kremu.
04.
Uputstva: biskvit prerezati po duzini i polijati sa rumom ili guscim sokom pa stavljaj red biskvita red kreme, red.biskvita i red kreme i na kraju cijeli kolac.obmazati sa saumom. Ne zaboravi pojesti! ;)