Biskvit:
Sastojci
Priprema
Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg te pomalo dodavati šećer, žumanca, mlijeko, otopljeni margarin. kakao i prašak za pecivo pomiješan sa brašnom. Izraditi u glatku smjesu te uliti u nauljen i pobrašnjen kalup.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici tako dugo dok se ivice biskvita ne odvoje. Zavisno od pećnice ja obavezno više puta provjerim čačkalicom da li je pečen. Ostaviti biskvit da se potpuno ohladi te ga potom narezati
Za ganache kremu čokoladu izlomiti na manje komade,slatko vrhnje zagrijati do točke ključanja( ne smije provrjeti) te preliti preko čokolade. Nježno je miješati dok se potpuno ne otopi,ostaviti kratko da se prohladi na sobnoj temperaturi te ju staviti u hladnjak. Najbolje je da krema ostane u hladnjaku nekoliko sati prije filanja da se dobro stegne.
Za glazuru margarin zagrijati da se otopi tako dugo dok se ne pojave mjehurići. Maknuti sa vatre i dodati žlicu ulja,pomiješati i ostaviti da se ohladi i napravi talog. Čokoladu na pari omekšati i dodati u nju pripremljeni margarin pri tomu pazeći da talog ne dospije u čokoladu,njega baciti. Miješati dok glazura ne postane ujednačena
Na biskvit stavite kremu pa ponovo biskvit i tako dok ne potrošite materijal( zavisno od toga da li biskvit režete na 2 ili 3 kore). Glazura se jako brzo steže pa je potrebno malo brzine za rad s njom. Najbolje da kolač bude na sobnoj temperaturi jer je puno lakše nanijeti je na kolač.Ukrasiti po želji