bombmastična čokoladna torta

bombmastična čokoladna torta

Sastojci

0 kom  
0 kom biskvit:
0 kom 300 gr Milka mliječne čokolade
0 kom 500 ml slatkog vrhnja za šlag
0 kom Glazura : 125 gr margarina
0 kom 1 žlica ulja
0 kom 250 gr čokolade za kuhanje
0 kom 2 jaja
0 kom 250 gr šećera
0 kom 250 gr brašna
0 kom 250 ml mlijeka
0 kom 100 gr margarina
0 kom 60 gr kakaa
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom Ganache krema: 200 gr Dorina čokolade za kuhanje

Priprema

01.

Biskvit:

02.

Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg te pomalo dodavati šećer, žumanca, mlijeko, otopljeni margarin. kakao i prašak za pecivo pomiješan sa brašnom. Izraditi u glatku smjesu te uliti u nauljen i pobrašnjen kalup.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici tako dugo dok se ivice biskvita ne odvoje. Zavisno od pećnice ja obavezno više puta provjerim čačkalicom da li je pečen. Ostaviti biskvit da se potpuno ohladi te ga potom narezati

03.

Za ganache kremu čokoladu izlomiti na manje komade,slatko vrhnje zagrijati do točke ključanja( ne smije provrjeti) te preliti preko čokolade. Nježno je miješati dok se potpuno ne otopi,ostaviti kratko da se prohladi na sobnoj temperaturi te ju staviti u hladnjak. Najbolje je da krema ostane u hladnjaku nekoliko sati prije filanja da se dobro stegne.

04.

Za glazuru margarin zagrijati da se otopi tako dugo dok se ne pojave mjehurići. Maknuti sa vatre i dodati žlicu ulja,pomiješati i ostaviti da se ohladi i napravi talog. Čokoladu na pari omekšati i dodati u nju pripremljeni margarin pri tomu pazeći da talog ne dospije u čokoladu,njega baciti. Miješati dok glazura ne postane ujednačena

05.

Na biskvit stavite kremu pa ponovo biskvit i tako dok ne potrošite materijal( zavisno od toga da li biskvit režete na 2 ili 3 kore). Glazura se jako brzo steže pa je potrebno malo brzine za rad s njom. Najbolje da kolač bude na sobnoj temperaturi jer je puno lakše nanijeti je na kolač.Ukrasiti po želji

žena.hr
22.9.2014.