Boem torta

Boem torta

Sastojci

0 kom Za koru:
0 kom • 8 bjelanjaca
0 kom • 1 vanil-šećer
0 kom Za fil od čokolade:
0 kom • 6 jaja
0 kom • 250 g šećera
0 kom • 150 g čokolade
0 kom • 250 g putera
0 kom Za glazuru:
0 kom • 100 g čokolade
0 kom • 3  žliceulja
0 kom • 210 g šećera
0 kom • 210 g mljevenih lešnika
0 kom • 3  žlice kakaa
0 kom Za filu od vanilija:
0 kom • 5 dl mlijeka
0 kom • 8 žumanjaca
0 kom • 250 g šećera
0 kom • 100 g brašna

Priprema

01.

Kora:

02.

Belanjca i šećer umutiti u čvrst snjeg, te dodati mljevene lješnike i kakao, pa lagano promješati.

03.

Pečenu koru prjeseći poprečno na dva djela kako bi se dobile tri kore.

04.

Prvu koru premazati filom od vanilije, zatim nanjeti filu od čokolade, te prekriti drugom korom. Isti postupak ponoviti, te završiti trećom korom.

05.

Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko treće kore.

06.

Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i staviti je da se peče u zagrijanoj pecnici dok ne porumeni.

07.

Fil od vanilije:

08.

U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjca, brašno, šećer i vanil-šećer sa 1 dl mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da se kuha.

09.

Pripremljenu mješavinu sipati u ključalo mlijeko i mješati sve vrijeme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.

10.

Fil od čokolade:

11.

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, šećer i čokoladu, te kuvati na pari kako bi se masa zgusnula a potom je ostaviti da se ohladi.

12.

Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenom masom.

13.

Finalni postupak:

žena.hr
3.11.2009.