Istuci 3 žumanjka sa šećerom, dodaj omekšali margarin, te brašno prosijano sa praškom za pecivo naizmjence sa čvrstim snijegom od 3 bjelanjka. Biskvit ispeci u velikom kalupu (kao za roladu), 15 min na 175 stupnjeva.
Sastojci
0 kom Za biskvit: 3 jaja, 15 dag šećera, 15 dag margarina, 15 dag brašna, 1 prašak za pecivo
0 kom Nadjev: 1 kg jagoda, 3 vrećice šlag pjene (ili 1/2 l slatkog vrhnja), 1 limun
Priprema
01.
02.
Hladan biskvit nareži na kockice 3x3 cm.
03.
Oprane i očišćene jagode malo pošećeri, dodaj im limunov sok i ostavi da se cijede u cjedilu ispod kojeg stavi posudu u koju će se skupljati sok. U taj sok dodaj 3 žlice šećera, prokuhaj ga i ohladi.
04.
Čvrsto istuci 3 šlag pjene prema uputstvu na vrećici.
05.
Okruglu dublju posudu obloži folijom, pa slaži: red kockica biskvita, prelij sokom od jagode, red jagoda, na njih šlag i tako do kraja.
06.
Dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.
07.
Hladno "brdo" izokreni na tacu na kojoj će se posluživati, ukrasi šlagom i jagodama.