U tavu, na vruće maslinovo ulje, dodajte luk i pržite dok ne omekša.
Sastojci
0 kom 200g pileći file,
0 kom 300g riže,
0 kom 1,5 l kokošjeg temeljca
0 kom 1 glavica luka,
0 kom 1 žlica sjeckanog peršina,
0 kom 1 žlica kiselog vrhnja,
0 kom maslinovo ulje
0 kom sol i papar
Priprema
01.
02.
Piletinu narežite na kocke, dodajte u tavu i pržite 2 minute. Dodajte rižu, začinite solju i paprom te miješajte da riža upije malo masnoće.
03.
Zatim stalno miješajući, postepeno podlijevajte vrućim pilećim temeljcem sve dok riža ne nabubri i ne omekša.
04.
Pred sam kraj kuhanja u rižoto umiješajte sjeckani peršin, malo maslinovog ulja, kiselo vrhnje, maknite s vatre, poklopite i ostavite da odstoji 5 minuta.