Umjesite prhko tijesto i ostavite da odstoji 1 sat.Na pobrašnjenoj radnoj površini istanjite tijesto u tanki list i obložite dno i rubove kalupa,izbodite vilicom i pecite na 180 C oko 15 min.Ohladite.
Sastojci
0 kom Prhko tijesto :
0 kom 250 g glatkog brašna
0 kom ribana korica 1/2 limuna
0 kom malo soli
0 kom 2,5 dcl mlijeka
0 kom 5 listova želatine
0 kom 500 g Abc sira
0 kom 5 dcl slatkog vrhnja
0 kom 400 g višanja iz kompota
0 kom 1 žumanjak
0 kom 170 g margarina
0 kom 70 g šećera u prahu
0 kom ribana korica limuna
0 kom malo soli
0 kom Krema:
0 kom 4 žumanjka
0 kom 200 g šećera
Priprema
01.
02.
Pomiješajte mlijeko sa žumanjcima,šećerom,limunovom koricom i solju te uz stalno mješanje zagrijte tekućinu.Umješajte ocijeđenu želatinu,te pomoću metlice za snijeg u tekućinu umješajte sir i tučeno slatko vrhnje.
03.
Na prhko tijesto namažite polovicu kreme,posložite višnje i prekrijte preostalom kremom.Tortu ukrasite višnjama.