Umijesi tijesto od gore navedenih sastojaka, pa ga razvaljaj u 3 kore. Svaku ispeci na okrenutom limu (dno tepsije malo pomasti i pospi brašnom, pa gore stavi razvaljanu koru i peci na umjerenoj temp. oko 10-ak min). Kore ostavi da se ohlade.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 35 dag brašna
0 kom 20 dag šećera u prahu
0 kom sok od 1/2 limuna
0 kom Glazura:
0 kom 10 dag bijele (ili tamne - po želji) čokolade
0 kom 4 žlice ulja
0 kom 5 dag šećera
0 kom 1 cijelo jaje
0 kom 7 dag omekšalog maslaca ili margarina
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom malo kiselog vrhnja
0 kom Krema:
0 kom 5 dl mlijeka
0 kom 4 žlice brašna
Priprema
01.
02.
U međuvremenu skuhaj kremu tako da pomiješaš brašno i šećer u prahu, pa polako uz miješanje dodaješ mlijeko i kuhaš dok ne bude gusto. Ostavi da se ohladi.
03.
U hladnu kremu umiješaj sok od 1/2 limuna i izrađeni maslac (ili margarin) i sve dobro izmiksaj.
04.
Kore filaj kremom, na zadnju stavi samo tanki sloj kreme i prelij ga čokoladnom glazurom (za glazuru: lagano zagrijavaj čokoladu i ulje uz miješanje). Dobro ohladi i reži tek drugi dan (dok kore otpuste).