Bijela mesna čorba

Bijela mesna čorba

Sastojci

0 kom 1/2.kg pileceg mesa( moze i jagnjece, svinjsko, junece ili mljeveno meso)
0 kom 2-3 mrkve
0 kom glavica crnog luka,
0 kom list lovora
0 kom nekoliko zrnaca crnog bibera,
0 kom 2-4 komada jaja ( zavisi od litraze, na 1.l. idu 2.komada),
0 kom kasika sirceta( zavisi od ukusa)
0 kom list persuna

Priprema

01.

MESNA BIJELA CORBA

02.

Staviti pilece meso u 2.l vode i prokuvati dok ne pocne da se skuplja pjena. Pjenu vaditi kasikom i baciti, potom dodati sjeckanu mrkvu na kolutove, biber, ociscenu i prepecenu glavicu crnog luka na plotni. Kuvati dok meso ne bude skuvano ( otprilike sat vremena). Skuvanu corbu skloniti sa sporeta , u ciniju umutiti jaja, dodati list sjeckanog persina, kasiku sirceta i uz neprestano mucenje dodavati lagano kutlacom vrelu corbu u tankim mlazevima da se ne "prevari" odnosno da se jaja ne zgrudvaju. Tako ujednaceno presipati u lonac uz mesanje. Ovo je prava mesna corba, mozete dodati i mlijeko u umucena jaja ako se plasite da ce se zgrudvati.

03.

Dobar tek

žena.hr
21.4.2010.