Kora:
Sastojci
Priprema
belanaca umutiti sa 300gr kristal šećera i 1 kašikom sirćeta . Ovu smesu sipati u pleh na pek papir i sušiti u rerni na 180 stepeni 90 minuta.
Prijatno!!!!!!!!
Fil:
gr želatina rastopiti u 200gr mleka pa tako rastopljen želatin skuvati u 500gr mleka koje smo zasladili sa 250gr šećera .
Ostaviti želatin da se ohladi 2 sata .
gr šlag pene umutiti sa 500gr hladnog mleka .
U čvrsto umućen šlag dodavati kašiku po kašiku želatina . Kad je sve dobro umućeno fil podeliti na 3 dela,u prvi deo dodati 200gr pečenih mlevenih lešnika.
U drugi deo dodati 200gr sitno iseckanih napolitanki,a treći deo ostaje beo.
Način filovanja:
Na alu foliju staviti treći deo fila znači beli deo,pa staviti fil sa lešnikom, a preko njegafil od napolitanki. Sve to prekriti sa korom. Tako ostaviti da prenoći . Sutradan okrenuti tortu tako da kora bude dole, a fil gore i uživati u ukusu.