Barokna krema na kompotu od marelica

Barokna krema na kompotu od marelica

Sastojci

0 kom 1 kg marelica
0 kom 100 g šećera nastruganom limunovom koricom 3 žlice limunova soka
0 kom 6 žlica rakije od marelica
0 kom 2 prutića vanilije
0 kom 6 žumanaca 50 g šećera
0 kom 1 vrećicu želatine u prahu
0 kom 3 žlice hladne vode
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja

Priprema

01.

oprati, prepoloviti, izvaditi koštice, razrezati na 4 dijela i staviti na vatru sa

02.

pokriti poklopcem, ostaviti da se pirja 10-15 min, sa

03.

nakapati marelice i procijediti ih, sačuvati oko 125 ml (1/8 l) soka, marelice razdijeliti u čaše i staviti da se hlade,

04.

razrezati po dužini, izvaditi jezgru i nastrugati je, izmiješati sa 3 žlice soka od marelica,

05.

miješati dok ne nastane gusta krema,

06.

pomiješati sa

07.

ostaviti 10 min da nabubri, ostatak soka od marelica ugrijati, a nabubrenu želatinu umiješati u sok, otopinu želatine umiješati malo-pomalo u kremu od žumanaca i miješati sve dok se ne zgusne;

08.

stući u čvrstu pjenu i umiješati u kremu, kremu preliti preko marelica i staviti da se hladi.

žena.hr
14.10.2013.