oprati, prepoloviti, izvaditi koštice, razrezati na 4 dijela i staviti na vatru sa
Sastojci
0 kom 1 kg marelica
0 kom 100 g šećera nastruganom limunovom koricom 3 žlice limunova soka
0 kom 6 žlica rakije od marelice
0 kom 2 prutića vanilije
0 kom 6 žumanaca 50 g šećera
0 kom 1 vrećicu bijele želatine u prahu
0 kom 3 žlice hladne vode
0 kom 500 ml (1/2 l) slatkog vrhnja
Priprema
01.
02.
pokriti poklopcem, ostaviti da se pirja 10-15 min sa
03.
nakapati marelice i procijediti ih; sačuvati oko 125 ml (1/8 l) soka, marelice razdjeliti u čaše i staviti da se hlade;
04.
razrezati po dužini, izvaditi jezgru i nastrugati je, izmiješati sa 3 žlice soka od marelica;
05.
miješati dok ne nastane gusta krema;
06.
pomiješati sa
07.
ostaviti 10 min da nabubri, ostatak soka od marelica ugrijati, a nabubrenu želatinu umiješati u sok, otopinu želatine umiješati malo-pomalo u kremu od žumanaca i miješati sve dok se ne zgusne;
08.
stući u čvrstu pjenu i umiješati u kremu, kremu preliti preko marelica i staviti da se hladi.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb