PRIPREMA
Sastojci
Priprema
Gornji dio kolača ( kremu i banane ) omotati sa aluminijskom folijom, da vam se cokolada ne bi previse slijevala sa kolaca. Banane moraju biti dobro zalivene cokoladom da ne pocrne. Ohladiti i ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem.
.-.-.Biskvit .-.-.
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Izlupati bjelanjke u čvrsti snijeg, dodati šećer, jedan po jedan žumanjak, miksati da dobijete gustu smjesu. Pomješajte orahe, brašno i prašak te pažljivo dodajte smjesi od jaja.
Peći u limu od pećnice. Hladan biskvit presjeći na dva dijela.
.-.-.Krema .-.-.
Pomiješati brašno, puding i vaniliju sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom ( količina po želji ) i u kipuće dodati puding. Kremu ohladiti, ponekad promiješati da se ne stvori korica.
Pjenasto izraditi maslac sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding koji bi trebao biti sobne temperature.
.-.-.Završni radovi.-.-.
Na tacnu staviti jedan biskvit, na njega podijeliti polovinu kreme. Na kremu dolazi drugi biskvit te druga polovina kreme. Banane oguliti i vodoravno razrezati na pola, te ih provući kroz limunov sok. Poslagati ih po gornjem sloju kreme. Banane malo rukom ispraviti da budu “ravnije”. Kad ste stavili banane, bogato ih zalijte sa čokoladnim preljevom.