oguliti, nakapati sa
Sastojci
0 kom 8 banana
0 kom 4 čajne žlice limunova soka
0 kom 4 žlice pistacija.
0 kom 6-8 žlica mlijeka
0 kom 100 g čokolade
0 kom malo mlijeka
0 kom slatkim šećernim prutićim u boji za ukrašavanje
0 kom 125 ml (1/8 l) tučenog vrhnja
0 kom nasjeckanim pistacijima
0 kom kavom u zrnu.
Priprema
01.
02.
i posuti sa
03.
Za umak od čokolade
04.
staviti na vatru;
05.
izlomiti na kockice i staviti u mlijeko; zagrijavati tako dugo (ne kuhati) dok ne nastane gusti tekući umak (povremeno promiješati), po potrebi nadoliti
06.
i ukuhavati dok se umak ne zgusne;
07.
uokviriti rubove desertnih tanjurića umak od čokolade staviti unutar okvira i na umak položiti banane;
08.
čvrsto istući, staviti u dresir-vrećicu na koju smo stavili tuljak u obliku zvijezde; na svakom tanjuru oblikovati kup od tučenog slatkog vrhnja; posuti
09.
i po želji ukrasiti raznim dekoracijama od čokolade i
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb