Bakini juneći savitci

Bakini juneći savitci

Sastojci

0 kom 4 tanke ploške junećeg mesa (svaka oko 150 g, od buta)
0 kom senfom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom;
0 kom 4 ploške kuhane šunke
0 kom 1 kiseli krastavac
0 kom 60 g slanine
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 125 ml (1/8 l) tamnog piva 125 ml (1/8 l) instant juhe
0 kom 1 punu žlicu pšeničnog brašna, 2 žlice hladne vode

Priprema

01.

istući batićem za meso, premazati

02.

začiniti

03.

okruglice od krumpira, crveni kupus.

04.

pojedinačno položiti na meso

05.

razrezati na četiri dijela

06.

tanko narezati

07.

očistiti i izrezati na kolutiće, sve sastojke raspodijeliti na ploške mesa i zamotati savitke počevši od uže strane ploške; meso pričvrstiti čačkalicom ili koncem;

08.

zagrijati u otvorenom loncu na pritisak, savitke dobro popržiti sa svih strana, dodati

09.

zatvoriti lonac i pirjati, pirjane savitke izvaditi iz lonca, odstraniti čačkalice ili konac, složiti na zagrijan pladanj i staviti na toplo, izmiješati

10.

staviti u umak od pirjanja, zakuhati i začiniti gotov umak solju i paprom, umak poslužiti uz savitke.

11.

oko 15 min

žena.hr
23.1.2013.