istući batićem za meso, premazati začiniti
Sastojci
0 kom 4 tanke ploške junećeg mesa (svaka oko 150 g, od buta)
0 kom senfom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom;
0 kom 4 ploške kuhane šunke
0 kom 1 kiseli krastavac
0 kom 60 g slanine
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 125 ml (1/8 l) tamnog piva 125 ml (1/8 l) instant juhe
0 kom 1 punu žlicu pšeničnog brašna, 2 žlice hladne vode
Priprema
01.
02.
pojedinačno položiti na meso,
03.
razrezati na četiri dijela,
04.
tanko narezati,
05.
očistiti i izrezati na kolutiće, sve sastojke raspodijeliti na ploške mesa i zamotati savitke počevši od uže strane ploške; meso pričvrstiti čačkalicom ili koncem,
06.
zagrijati u otvorenom loncu na pritisak, savitke dobro popržiti sa svih strana; dodati
07.
zatvoriti lonac i pirjati, pirjane savitke izvaditi iz lonca, odstraniti čačkalice ili konac, složiti na zagrijan pladanj i staviti na toplo; izmiješati
08.
staviti u umak od pirjanja, zakuhati i začiniti gotov umak solju i paprom, umak posložiti uz savitke.
09.
oko 15 min
10.
okruglice od krumpira, crveni kupus.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb