Bakini juneći savitci

Bakini juneći savitci

Sastojci

0 kom 4 tanke ploške junećeg mesa (svaka oko 150 g, od buta)
0 kom senfom
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom;
0 kom 4 ploške kuhane šunke
0 kom 1 kiseli krastavac
0 kom 60 g slanine
0 kom 2 glavice luka
0 kom 2 žlice svinjske masti
0 kom 125 ml (1/8 l) tamnog piva 125 ml (1/8 l) instant juhe
0 kom 1 punu žlicu pšeničnog brašna, 2 žlice hladne vode

Priprema

01.

istući batićem za meso, premazati začiniti

02.

pojedinačno položiti na meso,

03.

razrezati na četiri dijela,

04.

tanko narezati,

05.

očistiti i izrezati na kolutiće, sve sastojke raspodijeliti na ploške mesa i zamotati savitke počevši od uže strane ploške; meso pričvrstiti čačkalicom ili koncem,

06.

zagrijati u otvorenom loncu na pritisak, savitke dobro popržiti sa svih strana; dodati

07.

zatvoriti lonac i pirjati, pirjane savitke izvaditi iz lonca, odstraniti čačkalice ili konac, složiti na zagrijan pladanj i staviti na toplo; izmiješati

08.

staviti u umak od pirjanja, zakuhati i začiniti gotov umak solju i paprom, umak posložiti uz savitke.

09.

oko 15 min

10.

okruglice od krumpira, crveni kupus.

žena.hr
8.10.2013.