U brašno dodajte najprije prašak za pecivo, zatim i ostale sastojke.
Sastojci
Priprema
Od svih sastojaka umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na pola sata do sat vremena. Za to vrijeme očistite i ogulite jabuke, te ih naribajte na krupni ribež.
Jabukama dodajte šećer i cimet i pirjajte na umjerenoj vatri 20-tak minuta, dok jabuke ne omekšaju i dok ne ispari tekućina.
Tijesto prepolovite na dva dijela te jedan dio tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi za veličinu tepsije u kojoj ćete peći.Tepsiju prethodno namastite i pobrašnite. Tijesto stavite na dno tepsije te namažite filom od jabuka.
Od drugog dijela tijesta pravite trakice, na način da rukama oblikujete tanke trake koje potom slažete na fil.
Pecite na 180-200 stupnjeva oko 40 minuta dok pita ne porumeni.
Kad se ispeče toplu izrežite na kocke i posipajte šećerom u prahu.