Bakin sladoled, starinski i domaći

Bakin sladoled, starinski i domaći

Sastojci

0 kom 1. U 500 ml mlijeka istresti 6 vrećica šlaga u prahu.
0 kom Miješati mikserom da se prah sjedini s mlijekom.
0 kom POSLUŽIVANJE:
0 kom Od ove količine ispadnu tri veće zdjelice od sladoleda, tri manje, jedna čaša od martinija. Dakle cc 8 zdjelica sladoleda.
0 kom Ostaviti u led da se stisne i papati uz kavicu ;)
0 kom Dodati šećer. Miksati najvećom brzinom U JEDNOM SMJERU.
0 kom 2.Ukoliko prilikom miksanja mijenjate smjerove nećete brzo dobiti čvrstu smjesu.
0 kom Miksati cc 5-10 min.
0 kom 3.
0 kom Jagode oprati, isjeckati na sitne komadiće.
0 kom Kada je šlag gotov istresti jagode unutra i lagano sve sjediniti. Ako ne želite komadiće jagoda onda ih možete izmiksati u blenderu ili sjeckalici.
0 kom Osim jagoda druga verzija je izgnječiti 1 ili dvije banane te umiješati.
0 kom Od ove dvije kombinacije se ne zna koja je ukusnija :)

Priprema

01.

vrećica šlaga od vanilije (36 gr je jedna vrećica )

02.

ml mlijeka

03.

gr svježih jagoda

04.

-4 žlice šećera

05.

(možete staviti 1 izgnječenu bananu)

žena.hr
22.4.2016.