isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na filete veličine oko 2 cm;
Sastojci
0 kom 800 g fileta od bakalara
0 kom 1/2 žlice limunova soka
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom sol
0 kom 225 g kukuruza (iz limenke)
0 kom 75 g suhe slanine
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom maslacem ili margarinom
0 kom maslac
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Struja:
Priprema
01.
02.
nakapati po ribi i ostaviti da stoji oko 15 min, posušiti, dodati
03.
-30 min.
04.
poprženi (restani) krumpir ili krumpir kuhan u slanoj vodi.
05.
ocijediti;
06.
narezati na kockice;
07.
zagrijati, pirjati kukuruz, posoliti, dodati komadiće bakalara;
08.
namazati oblik za nabujak i u njega staviti kukuruz i ribu;
09.
u komadićima staviti odozgo, alu-folijom zatvoriti posudu i pirjati u pećnici;
10.
gotovu ribu posuti
11.
-250
12.
-7
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb