Bakalar na kreolski način

Bakalar na kreolski način

Sastojci

0 kom 800 g fileta od bakalara
0 kom 1/2 žlice limunova soka
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
0 kom sol
0 kom 225 g kukuruza (iz limenke)
0 kom 75 g suhe slanine
0 kom 1 žlicu maslaca ili margarina
0 kom maslacem ili margarinom
0 kom maslac
0 kom nasjeckanim peršinom.
0 kom Struja:

Priprema

01.

isprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, izrezati na filete veličine oko 2 cm;

02.

nakapati po ribi i ostaviti da stoji oko 15 min, posušiti, dodati

03.

-30 min.

04.

poprženi (restani) krumpir ili krumpir kuhan u slanoj vodi.

05.

ocijediti;

06.

narezati na kockice;

07.

zagrijati, pirjati kukuruz, posoliti, dodati komadiće bakalara;

08.

namazati oblik za nabujak i u njega staviti kukuruz i ribu;

09.

u komadićima staviti odozgo, alu-folijom zatvoriti posudu i pirjati u pećnici;

10.

gotovu ribu posuti

11.

-250

12.

-7

žena.hr
4.2.2015.