Bačokonana

Bačokonana

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 200 g glatkog brašna 150 g smeđeg šećera 50 g kakaa (gorki) 50 g gustina 1 prašak za pecivo 150 ml ulja 400 g kiselog vrhnja 2-3 jušne žlice ruma
0 kom Krema:
0 kom 500 g banana (vrijednost je za očišćene) 1 jušna žlica ruma 200 g čokolade za kuhanje 200 ml vrhnja za šlag 1 vrećica šlagfixa (kremfixa)
0 kom Preljev:
0 kom 200 g čokolade za kuhanje 200 ml slatkog vrhnja

Priprema

01.

Za biskvit pomiješati brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo. Zatim u to dodati ulje, vrhnje i rum te dobro izmiješati mikserom . Zatim smjesu staviti u tepsiju i peći 35 minuta na 180 stupnjeva. *Napomena: pošto u biskvit ne idu jaja, sam biskvit je malo raspadajući stoga ovu smjesu koju dobijete za biskvit podijelite na pola i pecite dva puta po 35 minuta na 180 stupnjeva. Isto tako pazite i kad budete vadili biskvit iz tepsije. Ako želite, možete napraviti i običan čokoladni biskvit s jajima. 2. Prvi biskvit, prije nego stavite kremu, poškropiti mlijekom i rumom (50 ml jednog i 50 ml drugog pomiješati i pola od toga upotrijebiti za prvi biskvit, a drugu polovicu ostaviti za drugi biskvit). 3. Nadalje, čokoladu otopiti na pari, zatim banane isjeckati u blenderu ili štapnim mikserom, ne smiju ostati grudice , dakle banane pretvoriti skroz u kašu, i uliti u njih ruma, pa otopljenu čokoladu i dobro izmješati. 4. Zatim istucite vrhnje za šlag i šlagfix (kremfix) i umiješajte to u posudu s bananama (mikserom je najlakše). 5. Kremu koju dobijete stavite na donji biskvit i poklopite sve to s drugim biskvitom (namočite ga ostatkom mlijeka i ruma). 6. Najbolje je tako kolač (tortu) ostaviti u hladnjaku par sati da se stisne, zatim otopiti čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem, ostaviti 5 minuta da malo odstoji a zatim prelijati po torti. 7. Tortu može opet staviti u frižider na par sat da se ohladi.

02.

Korisnički recept: kalimer0

žena.hr
9.9.2014.