Biskvit: pomiješati brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo. Zatim u to dodati ulja, vrhnja i ruma te dobro mikserom izmješati. Zatim tu smjesu staviti u tepsiju i peći 35 minuta na 180 stupnjeva.
Sastojci
Priprema
Napomena: pošto u biskvit ne idu jaja, sam bisvit je malo raspadajući jer ga nema baš što držati na okupu, stoga ovu smjesu koju dobijete za biskvit podijelite na pola i pecite dva puta po 35 minuta na 180 stupnjeva, jer ako budete išli rezati biskvit čiju ste smjesu cijelu pekli, raspast će vam se. Isto tako pazite i kad budete vadili iz tepsije taj biskvit, da ga puno ne dirate i ne prenašate u rukama jer će se raspasti.
Ako želite, možete napraviti i običan čokoladni biskvit s jajima (ako kome treba napišem u komentare kako najjednostavnije napraviti fini biskvit) i njega upotrijebiti za ovu tortu. No po meni, ovaj prvi je super kombinacija za ovu tortu.
Prvi biskvit, prije nego stavite kremu, poškropiti s mlijekom i rumom (50ml jednog i 50ml drugog pomiješati i pola od toga za prvi biskvit upotrijebiti, a drugu polovicu ostaviti za drugi biskvit).
Nadalje, čokoladu otopiti na pari, zatim banane isjeckati u blenderu ili štapnim mikserom, grudice ne smiju ostati, dakle banane pretvoriti skroz u kašu, i uliti u njih ruma, pa otopljenu čokoladu i dobro izmješati.
Zatim istucite vrhnje za šlag i šlagfix (kremfix) i umješajte to u posudu s bananama (mikserom je najlakše).
Kremu koju dobijete stavite na donji biskvit i poklopite sve to s drugim biskvitom (namočite ga onim ostatkom mlijeka i ruma).
Najbolje je tako kolač (tortu) ostaviti u hladnjaku par sati da se stisne, zatim istopiti čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem, pustiti ju 5 minuta da malo odstoji a zatim ju politi po torti.
Torta može opet u frižider na par sati, a nakon toga kad se krene jesti ne ostane ništa od nje koliko je fina! :) :) Moju su pojeli u par sati,a prvi put sam ju radila :)
Krišku torte možete poslužiti s kuglicom-dvije sladoleda od čokolade ili čokolada-vanilija! Paše za nepovjerovati :)