Bačokonana

Bačokonana

Sastojci

0 kom Biskvit:
0 kom 200g glatkog brašna
0 kom 500g banana (vrijednost je za očišćene)
0 kom 1 jušna žlica ruma
0 kom 200g čokolade za kuhanje
0 kom 200ml vrhnja za šlag
0 kom 1 vrećica šlagfixa (kremfixa)
0 kom Preljev:
0 kom 200g čokolade za kuhanje
0 kom 200ml slatkog vrhnja
0 kom 150g smeđeg šećera
0 kom 50g kakaa (gorki)
0 kom 50g gustina
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom 150ml ulja
0 kom 400g kiselog vrhnja
0 kom 2-3 jušne žlice ruma
0 kom Krema:

Priprema

01.

Biskvit: pomiješati brašno, šećer, kakao, gustin i prašak za pecivo. Zatim u to dodati ulja, vrhnja i ruma te dobro mikserom izmješati. Zatim tu smjesu staviti u tepsiju i peći 35 minuta na 180 stupnjeva.

02.

Napomena: pošto u biskvit ne idu jaja, sam bisvit je malo raspadajući jer ga nema baš što držati na okupu, stoga ovu smjesu koju dobijete za biskvit podijelite na pola i pecite dva puta po 35 minuta na 180 stupnjeva, jer ako budete išli rezati biskvit čiju ste smjesu cijelu pekli, raspast će vam se. Isto tako pazite i kad budete vadili iz tepsije taj biskvit, da ga puno ne dirate i ne prenašate u rukama jer će se raspasti.

03.

Ako želite, možete napraviti i običan čokoladni biskvit s jajima (ako kome treba napišem u komentare kako najjednostavnije napraviti fini biskvit) i njega upotrijebiti za ovu tortu. No po meni, ovaj prvi je super kombinacija za ovu tortu.

04.

Prvi biskvit, prije nego stavite kremu, poškropiti s mlijekom i rumom (50ml jednog i 50ml drugog pomiješati i pola od toga za prvi biskvit upotrijebiti, a drugu polovicu ostaviti za drugi biskvit).

05.

Nadalje, čokoladu otopiti na pari, zatim banane isjeckati u blenderu ili štapnim mikserom, grudice ne smiju ostati, dakle banane pretvoriti skroz u kašu, i uliti u njih ruma, pa otopljenu čokoladu i dobro izmješati.

06.

Zatim istucite vrhnje za šlag i šlagfix (kremfix) i umješajte to u posudu s bananama (mikserom je najlakše).

07.

Kremu koju dobijete stavite na donji biskvit i poklopite sve to s drugim biskvitom (namočite ga onim ostatkom mlijeka i ruma).

08.

Najbolje je tako kolač (tortu) ostaviti u hladnjaku par sati da se stisne, zatim istopiti čokoladu pomiješanu sa slatkim vrhnjem, pustiti ju 5 minuta da malo odstoji a zatim ju politi po torti.

09.

Torta može opet u frižider na par sati, a nakon toga kad se krene jesti ne ostane ništa od nje koliko je fina! :) :) Moju su pojeli u par sati,a prvi put sam ju radila :)

10.

Krišku torte možete poslužiti s kuglicom-dvije sladoleda od čokolade ili čokolada-vanilija! Paše za nepovjerovati :) 

žena.hr
1.9.2014.