U brašno dodaj malo soli (malo veći prstohvat), 2-3 žlice ulja, pa uz dodavanje mlake vode zamijesi tijesto takve tvrdoće da se da lijepo oblikovati u kuglu. Kuglu odozgo premaži sa vrlo malo ulja i ostavi da se odmara oko 1/2 h.
Sastojci
Priprema
Dobro pobrašni radnu površinu, pa na nju izvrni kuglu tijesta, te otkidaj od nje 5 do 6 komada koji svaki premijesi u manju kuglu.
Tanko razvaljaj kuglu po kuglu. Kad razvaljaš prvu koru pomasti je sa žlicom do dvije ulja, tek onda oguli 2 jabuke i naribaj ih (ne ribaj ranije da stoje i da im iscuri sok), te ih stavi po donjem rubu tijesta, ali ne cijelom dužinom nego na 3 manje hrpice (kao na slici). Na svaku hrpicu jabuka stavi (po želji) par grožđica, malo cimeta, pa pošećeri sa 1-2 žlice šećera (ovisno o tome koliko su jabuke slatke). Savij kao i inače za savijaču, a onda rukom pritisni (rubom dlana) na mjesta između onih hrpica jabuka (vide se i kroz tijesto), pa tamo prereži savijaču tanjurićem sa debelim rubom (nikako nečim oštrim). Od svake "savijače" dobiti ćeš 3 štrudlice koje onda složi u dobro nauljen lim i kistom i odozgo malo pomasti.
Stavi peći na 180 stupnjeva oko 45 min.
Kad je pečeno, vruće pospi šećerom u prahu i izvadi ih iz lima prije nego se ohlade.