Artičoke s umakom vinaigrette

Artičoke s umakom vinaigrette

Sastojci

0 kom 4 pripremljene artičoke slanu vodu
0 kom 3-4 l kipuće vode 3-4 žlice octa
0 kom 8 žlica ulja 3 žlice octa 1 čajnom žlicom senfa 1 žlicom nasjeckanog peršina 1 žlicom sitno narezanog vlasca navrh noža zdrobljene krbuljice navrh noža usitnjenog bosiljka posoliti i popariti

Priprema

01.

nakratko staviti u ocijediti staviti u

02.

kuhati; artičoke su kuhane kada se latice mogu lagano izvući artičoke ocijediti s laticama okrenutima prema dolje 30-40 min

03.

za umak vinaigrette: izmiješati sa

04.

svaku artičoku poslužiti pojedinačno na desertnim tanjurićima trgati latice artičoke počevši od donje strane; svaku laticu donjim krajem umočiti u umak, meso artičoke zubima oguliti s latice kada su sve latice skinute, dio artičoke koji se ne jede odvojiti nožem, dno artičoke izrezati na kockice i pojesti s ostatkom umaka

žena.hr
14.11.2013.