nakratko staviti u ocijediti staviti u
Sastojci
0 kom 4 pripremljene artičoke slanu vodu
0 kom 3-4 l kipuće vode 3-4 žlice octa
0 kom 8 žlica ulja 3 žlice octa 1 čajnom žlicom senfa 1 žlicom nasjeckanog peršina 1 žlicom sitno narezanog vlasca navrh noža zdrobljene krbuljice navrh noža usitnjenog bosiljka posoliti i popariti
Priprema
01.
02.
kuhati; artičoke su kuhane kada se latice mogu lagano izvući artičoke ocijediti s laticama okrenutima prema dolje 30-40 min
03.
za umak vinaigrette: izmiješati sa
04.
svaku artičoku poslužiti pojedinačno na desertnim tanjurićima trgati latice artičoke počevši od donje strane; svaku laticu donjim krajem umočiti u umak, meso artičoke zubima oguliti s latice kada su sve latice skinute, dio artičoke koji se ne jede odvojiti nožem, dno artičoke izrezati na kockice i pojesti s ostatkom umaka
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb