Za tijesto posebno istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Žutanjke tucite sa šećerom i vanilin šećerom, kad postane pjenasto dodajte brašno, prašak za pecivo i na kraju lagano umiješajte sa žlicom snijeg od bjelanjaka. Stavite u kalup ( 26cm ) i pecite u pećnici na 160 stupnjeva oko 20-ak min. Pečeni biskvit ostaviti u kalupu da vam kasnije krema i preljev ne iscure.
Sastojci
0 kom Tijesto:
0 kom 3 jaja
0 kom 150g šećera u prahu
0 kom Ostalo:
0 kom jagode
0 kom 1-2 crvena preljeva za torte
0 kom voda šećer
0 kom 6 dkg šećera
0 kom 1vanilin šećer
0 kom 6 dkg brašna
0 kom 1/2 praška za pecivo
0 kom Krema:
0 kom 400g svježeg sira
0 kom 250ml slatkog vrhnja
0 kom 1 želatina u prahu
Priprema
01.
02.
Dok se biskvit hladi pripremite kremu. Slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag. Posebno izradite svježi sir i šećer u prahu te umiješajte u šlag od slatkog vrhnja.Želatinu u prahu natopimo u vodi, ostavimo 10-ak min. da nabubri i zagrijemo samo da se rastopi (po naputku na vrečici), te dodamo prvo 2-3 žlice kreme od sira i šlaga, promiješamo, a zatim dodamo i ostatak kreme. Kremu izlijemo na biskvit i stavimo u hladnjak da se stegne.
03.
Dok se torta hladi narežite jagode i pripremite preljev.
04.
Izvadite tortu, poslažite jagode, prelijte preljevom i stavite na još par sati u hladnjak.
05.
U slast!!!