Kora:Umutiti puter, dodati šećer, vanilin šećer pa dobro izraditi zatim dodavati jedno po jedno žumanjce.Čokoladu otopiti sa 2 kašike vode i umješati u smjesu. Dodati brašno, prašak za pecivo, malo soli ponovo umutiti te dodati mlijeko. Posebno napraviti čvrst snijeg od bjelanjaca i lagano kašikom umješati u smjesu.Koru ispeći i vodoravno je presjeći.

Sastojci
0 kom Sastojci
0 kom Kora
0 kom malo soli
0 kom 400ml mlijeka
0 kom 4 bjelanjka
0 kom Fil
0 kom 100gr marmelade od kajsija
0 kom 50gr kajsija iz kompota
0 kom 2 kaš.vode
0 kom 700gr čokolade
0 kom 500ml slatkog vrhnja
0 kom 200gr putera
0 kom 500gr šećera
0 kom 1 vanilin šećer
0 kom 4 žumanjca
0 kom 200gr čokolade
0 kom 2 kaš.vode
0 kom 300gr brašna
0 kom 1 prašak za pecivo
Priprema
01.
02.
Fil:Kajsije iz kompota skuhati(trebale bi se skoro raspadati) te ih dodati u marmeladu i 2 kašike vode.Na pari otopiti čokoladu te dodati slatko vrhnje koje je predhodno zagrijano i miješati dok se ne dobije glatka masa.Jedan dio kreme odvojiti i čuvati na toplom da bi se stim premazala kompletna torta a veći do ostaviti da se malo prohladi da bi se lakše mogla nafilovati torta.Biskvit premazati dijelom zagrijane marmelade sa kajsijama, zatim ohladjenim filom pa drugi dio biskvita pa opet marmelada i na kraju dio fila koji je ostavljen na toplom.
03.
Ohladite i uživajte ;)