Zamijesti tijesto od margarina, brašna, žumanjaka, vode, šećera, pecilnog praška i vanilina. Izraditi rukom da se ne lijepi i staviti pola sata u hladnjak.
Sastojci
0 kom 1 stolni margarin 250g, 300g oštrog brašna, 2 žumanjka, 4 žlice hladne vode, 3 žlice šećera, 1 pecilni prašak, 1 vanilin šećer, 1 kg jabuka, žličica cimeta, krušne mrvice
Priprema
01.
02.
Jabuke oguliti i naribati te staviti u cijedilo i pošećeriti te dodati cimet.
03.
Nakon toga, podijeliti tijesto u 2 dijela - donja podloga veća, gornja manja.
04.
Okrugli kalup malo namazati uljem i posuti brašnom. Staviti tijesto te ga malo probosti vilicom (kako bi jabuke pustile sok i tijesto bilo fino mekano), posuti s malo prezli pa staviti ribane jabuke. Gornje tijesto izrezat u trakice i slagat cik-cak.