Alpro quiche

Alpro quiche

Sastojci

0 kom 300g cherry rajčica maslinovo ulje 50g parmezana (naribanog) 2 jaja 250 ml Alpro rižinog vrhnja za kuhanje šaka listova bosiljka, sjeckanog, plus nekoliko cijelih za dekoraciju 1 lisnato tijesto sol, papar

Priprema

01.

1.Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u kružnu formu 5 cm širu od kalupa. Prebacite na kalup tako da rubovi tijesta ostanu sa strane. Tijestom posve ispunite formu kalupa. Ohladite u frižideru na 20tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200°C. 2.U posudici za pečenje poprskajte narezane rajčice maslinovim uljem i začinite soli i paprom. Stavite na najnižu razinu pećnice. Ohlađeno tijesto lagano izbodite vilicom na dnu, na njega stavite papir za pečenje i sušeni grah ili rižu da se tijesto ne digne. Pecite u pećnici 20 min. Izvadite papir i grah. Pecite još 5-10 min dok ne dobije smeđu boju. Izvadite iz pećnice zajedno s rajčicama. 3.Dok je tijesto u pećnici pripremite umak. U velikoj zdjeli izmiješajte jaja. Postupno dodajte Alpro rižino vrhnje za kuhanje, umiješajte bosiljak i začinite po želji. Na zapečeno tijesto dodajte polovinu sira, raspodijelite rajčice, prelijte kremastim umakom i pospite ostatkom sira. 4.Pecite 20-25 minuta dok nije dobro pečeno i zlatno smeđe boje. Ostavite da se ohladi u kalupu, odstranite višak tijesta s rubova i potom izvadite iz kalupa. Ukrasite ostatkom bosiljka i poslužite narezano na kriške.

žena.hr
16.12.2017.