Čokoladna rolada
Biskvit:
3 jaja
20 g kakaa
40 g mljevenih lješnjaka
malo stevije ili nekog drugog zaslađivača prema želji
Krema:
250 g mascarpone sira
100 g crne čokolade
150 ml slatkog vrhnja
Čokoladna glazura:
100 g crne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka te im dodajte kakao, lješnjake i zaslađivač po želji. Od bjelanjaka napravite snijeg i lagano ga špatulom umiješajte u smjesu od žumanjaka. Smjesu izlijte na veliki pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta. Dok je pečeno, zarolajte biskvit zajedno s papirom za pečenje u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
Za pripremu kreme otopite čokoladu i pomiješajte je s mascarpone sirom i tučenim slatkim vrhnjem. Premažite roladu, zarolajte je i stavite u hladnjak te pripremite glazuru odnosno ganache na način da zagrijete slatko vrhnje (bez vrenja) i umiješajte čokoladu te dobro miješajte na laganoj temperaturi dok se ne otopi čokolada. Premažite roladu i ostavite nekoliko sati da se dobro ohladi.