Krem juha od slatkog kukuruza s dimljenim lososom
Gusta i ukusna juha, posebno brza i jednostavna jer se kuha u mikrovalnoj pećnici.
Vrijeme pripremanja: 10 minuta • Vrijeme kuhanja: oko 10 minuta (mikrovalna na HIGH) • Za 2 - 4 osobe
Sastojci
Način rada
1. U posudi za mikrovalnu pećnicu pomiješajte kukuruzno brašno i juhu.
2. Odvojite žutanjak od bjelanjka, te ga umiješajte u juhu. Bjelanjak odložite.
3. Pokrijte posudu i 7 do 8 minuta kuhajte u mikrovalnoj na HIGH. Jednom promiješajte.
4. U juhu dodajte slatki kukuruz i creme fraiche, te promiješajte, pokrijte i još 3 minute kuhajte na HIGH.
5. Lagano izmiješajte bjelanjak dok se ne stvrdne, te ga umiješajte u juhu.
6. U juhu dodajte kopar, dimljeni losos i papar prema ukusu, te dobro promiješajte.
7. Stavite u zagrijane zdjelice za juhu i odmah poslužite.
Prijedlog za serviranje
Poslužite uz svježe kruščiće ili uz hrskavi francuski kruh.
Napomena
Umjesto kopra možete upotrijebiti svježi peršin ili tarkanj. Upotrijebite dimljenu pastrvu umjesto dimljenog lososa.
Savjet
Da biste napravili vlastiti creme fraiche s okusom začinskog bilja, jednostavno dodajte nasjeckano svježe bilje u creme fraiche. Izaberite omiljenu mješavinu začinskog bilja.
15 ml (1 jušna žlica) kukuruznog brašna 850 ml kokošje juhe 1 jaje srednje veličine 140 g zrna slatkog kukuruza (može i iz limenke)
75g creme fraiche s okusom začinskog bilja 15 ml (1 jušna žlica) nasjeckanog svježeg kopra 75g sitno nasjeckanog ili narezanog dimljenog lososa Svježe mljeveni crni papar
Izvor: Plodovi mora
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/