Krem juha od slatkog kukuruza
Ovu raskošnu juhu poslužite sa svježim hrskavim francuskim ili talijanskim kruhom.
Vrijeme pripremanja: 10 minuta • Vrijeme kuhanja: 25 - 30 minuta • Za 4 - 6 osoba
Sastojci
30 ml (2 jušne žlice) maslinovog ulja 6 komada luka, narezanih na ploške 6 kukuruza u klipu 1 l juhe od povrća
90 ml (6 jušnih žlica) vrhnja Svježe mljeveni crni papar, prema ukusu Svježe mljeveni muškatov orah, prema ukusu Nasjeckani svježi peršin, za ukrašavanje
Način rada
1. Ulje zagrijte u velikoj posudi, dodajte luk i lagano pirjajte 10-15 minuta, dok ne omekša, povremeno miješajući.
2. U međuvremenu, oštrim nožem skinite zrna s klipova, počinjući odozgo. Zrna slatkog kukuruza stavite u posudu zajedno s juhom, te promiješajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru. 10 minuta kuhajte pokriveno na laganoj vatri, dok kukuruz ne omekša i skuha se, povremeno miješajući.
3. Ohlađeno miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite juhu u ispranu posudu, dodajte vrhnje, papar i muškatov orah, te polako zagrijavajte dok ne postane vruća, povremeno miješajući. Stavite u zagrijane zdjelice za juhu, ukrasite peršinom i poslužite.
Izvor: Vegetarijanska kuhinja
Nakladnik: Veble Commerce, Zagreb
http://www.veble.hr/