Preslano ili previše pikantno jelo? Male kulinarske pogreške ne znače da je tvoj obrok za baciti, evo kako ga možeš spasiti

Sigurno ti se nekada dogodilo da si jelo presolila ili da si prekuhala tjesteninu. Ne brini, postoji spas

Preslano ili previše pikantno jelo? Male kulinarske pogreške ne znače da je tvoj obrok za baciti, evo kako ga možeš spasiti

Jelo je previše slano

Prvo što možeš napraviti je jednostavno dodati veću količinu sastojaka koje si već koristila u jelu. Tako možeš razrijediti koncentraciju soli, a imat ćeš i dodatnu porciju primjerice umaka. Ako nemaš istih sastojaka, budi kreativna i pronađi nešto slično ili sastojke koji bi se mogli dobro ukomponirati u jelo. Isto možeš napraviti s dodavanjem vode ili temeljca koji nije slan. A ako ne želiš razrijediti jelo, dodaj namirnice bogate škrobom poput riže, kvinoje ili tjestenine koje će apsorbirati višak soli. Preslano jelo također možeš zamaskirati s malo limunovog soka ili octa, odnosno bilo koje kiseline. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7