Ova hladna, osvježavajuća juha od krastavaca kremasta je i bogata okusima koji savršeno odgovaraju tijekom ljetnih vrućina
Hladne juhe odličan su obrok tijekom ljeta - ne kuhaju se i osvježavaju. Ovisno o sastojcima, hladne juhe mogu se poslužiti kao samostalni obrok ili biti samo jedan slijed. Juhu od krastavaca vrlo je lako pripremiti te je potrebno odvojiti samo desetak minuta. Može se jesti odmah, ali najbolje je ohladiti prije konzumacije. Iako je ovaj recept s koprom i peršinom, nemoj zaboraviti da se sa začinima možeš igrati i dodati one koje najviše voliš.
Sastojci
2 veća krastavca salatara
1.5 šalice grčkog jogurta
3 žlice limunovog soka
1 srednji luk ljutika
1 češanj češnjaka
0.5 srednjeg crvenog luka
Priprema
01.
U blender stavi nasjeckani krastavac, jogurt, limunov sok, luk, češnjak, kopar, peršin i 1/4 šalice maslinovog ulja.
02.
Blendaj dok smjesa ne postane glatka. Dodaj sol i bijeli papar, pokrij i ostavi u hladnjaku najmanje osam sati ili preko noći.
03.
Juhu ponovno začini neposredno prije posluživanja.
04.
Možeš ju ukrasiti krastavcem narezanim na sitne kockice, crvenim lukom i s nekoliko kapi maslinovog ulja.